Den nya Skolmusikrepertoaren

12.08.2019

Skolmusik 2020 erbjuder en nyskriven repertoar och nytt undervisningsmaterial för grundskolan och andra stadiets utbildning. Läromedlen riktar sig också till skolor, körer och andra musikgrupper som inte deltar i själva festivalen.

Den nyproducerade repertoaren är ett bidrag till vår gemensamma och framtida sångskatt, lovar DUNKs verksamhetsledare Martin Enroth.

Repertoaren innehåller 11 verk som lanseras med tryckta noter och digitala övningsfiler som underlättar instuderingen. Alla verk har tillhörande lärarhandledning med information och tips för läraren hur du kan ta dig an musiken i undervisningen och också förslag på ämnesöverskridande verksamhet.

Skolmusik har samarbetat med olika kompositörer, låtskrivare, textförfattare och arrangörer för att skapa en genrebred, lekfull, utmanande och intressant repertoar med låtar på svenska, engelska och fornnordiska. I teasern nedan kan du få ett smakprov på alla låtar och bekanta dig med upphovsmakarna.

Temat för Skolmusik 2020 är havet och miljön och fungerar som röd tråd för repertoaren. Vi kan också stolt meddela att vi är med och stöder Moomin Characters och John Nurminens Stiftelses nationella kampanj #VÅRTHAV.

Den officiella anmälningen till Skolmusik öppnar 1 oktober. Nothäften kan beställas från DUNK inom kort och låtarna i sin helhet och enskilda stämfiler kommer att laddas upp på SoundCloud. Håll utkik på våra kanaler!

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Senaste inläggen