Raseborg värd för Skolmusik 2027

06.05.2024

Pressmeddelande:
Datum: 26.4.2024

Skolmusik, Svenskfinlands största musikfestival för skolelever och studerande ordnas år 2027 i Raseborg. 

Festivalen riktar sig till elever i grundskolan och studerande på andra stadiet och lockar tusentals deltagare från hela Svenskfinland.

Det känns både roligt och inspirerande att få komma till Raseborg med Skolmusik. Varje ort får sätta sin egen lokala prägel på evenemanget och det är en del av charmen med ett ambulerande evenemang. Vi ser också fram emot ett gott samarbete med staden och alla lokala aktörer, ett så här stort evenemang kan bara man skapa genom att jobba tillsammans, säger Hanna Kronqvist, styrelseordförande för DUNK – De Ungas Musikförbund i Svenskfinland rf.

Tidigare har bland annat Åbo, Helsingfors, Jakobstad och Mariehamn fått stå värd för festivalen som ordnas vart tredje år. I år har deltagarna samlats i Tammerfors för två dagar fyllda av workshoppar, konserter och dans. 

Vi i Raseborg är självklart mycket glada över att vi får stå värd för en festival fylld av kreativitet och fina musikaliska ögonblick, säger Tina Nordman, bildnings- och välfärdsdirektör i Raseborg. 

Skolmusik har med åren blivit en motsvarighet till Stafettkarnevalen för musikintresserade elever. Det betyder större arenor, minnen för livet, samhörighet och nya vänner. Raseborg välkomnar er till en mångsidig stad som satsar på kultur och andas kulturhistoria i varje tätort och by, tillägger Petra Theman, Raseborgs stadsdirektör.

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Senaste inläggen