Om dokumentation av skolmusik

Skolmusik 2024 informerar offentligt i bild och i text om sin verksamhet bland annat via sin webbplats och sociala medier.
Ifall en deltagare inte vill finnas med på en bild raderas den bilden på begäran.

Under evenemanget finns av arrangören anställda fotografer samt press och media som dokumenterar verksamheten. Evenemanget bevakas med stor sannolikhet av Yle.

Med tanke på Skolmusikfestivalens omfattning har arrangören (DUNK) ingen realistisk möjlighet att begära de enskilda elevernas målsmäns samtycke för fotografering. Därför är det viktigt att deltagargrupperna och deras ansvariga kontaktpersoner kontrollerar saken.

När ni anmält er till Skolmusikfestivalen bör ni således vara medvetna om att material som produceras under festivalen kan publiceras i media. Skolmusik 2024 uppmanar de deltagande grupperna att informera vårdnadshavarna för minderåriga deltagare om fotografering och film/streaming under evenemanget. Kontaktpersonerna för de deltagande skolorna och grupperna ansvarar för att på förhand informera och kontrollera att fotografering och film/streaming är tillåten.

Deltagarna har alltid rätt att inte medverka på bild, att be fotografer att få se bilder, radera på begäran eller ta ny bild.

Frågor

Om du har frågor om dataskydd kan du alltid kontakta den registeransvariga eller de ansvariga för Skolmusik 2024, eller styrelsen för DUNK – De Ungas Musikförbund i Svenskfinland r.f.

Kontaktinformation

Data Protection Officer:
Hilde Talus Losvik 
verksamhetsledare
tel. +358 40 0455 605 
e-post: hilde@dunk.fi

Postadress:
Skolmusik 2024 DUNK
Dataskydd vid Skolmusik 2024
Handelsesplanaden 10D 
65100 Vasa, Finland

Besöksadress:
Handelsesplanaden 10D 
65100 Vasa.

Ingång från gården, i SÖUs utrymmen

Lyssna på repertoaren i sin helhet