Festivaldatum

07.03.2023

Skolmusik arrangeras 24-26 april 2024!

Flera lärare och rektorer har under åren önskat att Skolmusik skulle arrangeras in i veckan. Därför gjorde Skolmusik en gallup bland rektorer samt rådfrågade lärare i grundskolan, när de helst skulle se att festivalen arrangeras. De flesta svarade att onsdag till fredag skulle vara mest lämpligt, så denna gång provar vi denna variant.

I april öppnar intresseanmälan som inte är bindande, men ger projektet en bild av hur många deltagare det lutar mot. Vi rekommenderar att alla som vill delta på Skolmusik gör en intresseanmälan nu i vår för att arbetsgruppen ska få en bild av festivalens storlek.

Vi tror att intresset för kommande Skolmusikfestival är stort och siktar i nuläget på att arrangera två festkonserter.

Matilda Ångerman, tf verksamhetsledare DUNK

Som bäst pågår arbetet med repertoaren och i slutet av mars spelas sångstämmorna in med studerande på Yrkeshögskolan Novia. Repertoaren består av 11 verk och släpps till skolstarten i augusti. Likt förra Skolmusik kommer digitalt material bestående av stämfiler, lärarhandledning och instuderingstips att lanseras på SETS. Under våren kommer vi att berätta mer om låtskrivarna och arrangörerna bakom låtarna, så se till att hänga med på Skolmusiks kanaler på Instagram och Facebook.

Frågor riktas i första hand till Skolmusik projektledare Johanna Frimodig, skolmusik@dunk.fi (050 368 6295) och DUNKs tf verksamhetsledare Matilda Ångerman, matilda@dunk.fi (040 715 0104).

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Senaste inläggen