Info

Skolmusik 2024 i Tammerfors

24-25 april 2024 går musikfesten Skolmusik av stapeln igen, denna gång i Tammerfors. Äntligen får vi igen samlas under samma tak för att dela vår sångglädje och ta del av en oförglömlig festkonsert tillsammans!

Skolmusiks program består av gästkonserter, workshoppar, mindre och större konserter där deltagarna själva får uppträda, samt naturligtvis den stora festkonserten i Hakametsä ishall. Programmet ordnas på olika ställen runtom i Tammerfors, läs mer om dem nedan under rubriken platser. Under festivaldagarna har deltagarna möjlighet att ta del av det program som ordnas, eller själva hitta på äventyr i Tammerfors.

Festkonserten ordnas i första hand tidigt på torsdag kväll. Ifall av stort deltagarintresse, ordnas två identiska festkonserter, en på torsdag kväll och en på fredag dag.  Festkonserten arrangeras i Hakametsä ishall. På festkonserten framförs den officiella Skolmusikrepertoaren med konferencierer och orkester. Deltagande på festkonserten med en grupp innebär att man deltar i programmet och framförandet av den gemensamma repertoaren. Eleverna är alltså både artister och publik på festkonserten! Anmälan till festkonserten görs i anmälningsformuläret. Repertoarhäftet fungerar som inträdesbiljett till festkonserten för eleverna.

Skolmusik 2024-repertoaren består av 10 nyskrivna och nyarrangerade verk, samt ett Skolmusikmedley, av såväl tidigare favoritlåtskrivare som nya kompositörer med koppling till Svenskfinland. Läs mer om repertoaren och beställ era nothäften här! Ni kan också bekanta er med repertoaren och låttexterna här.

Anmälan till Skolmusik 2024 sker genom vår nya anmälningsportal anmalan.skolmusik.fi. Anmälan är öppen och redigerbar fram till 31.1.2024. Ni kan alltså påbörja anmälan redan nu och fylla i mer information efterhand. Det kommer även att vara möjligt att beställa t-skjortor med Skolmusik-tema!

Övernattning och bespisning sker runtom i staden, i första hand i skolor, mässhallar, arenor och motsvarande. Utrymmen bekräftas och informeras om i takt med att deltagarmängden och de slutgiltiga behoven fastslås.

Skolmusik 2024 ordnas av DUNK - De Ungas Musikförbund i Svenskfinland.
I produktionsteamet ingår:
Johanna Frimodig, producent - skolmusik@dunk.fi
Hilde Talus Losvik, DUNKs verksamhetsledare - hilde@dunk.fi
Tobias Nygård, koordinator - tobias@dunk.fi

Platser

Några platser är ännu på väg att bekräftas, och uppdateras här nedan vartefter att de blir bekräftade.

Hakametsä ishall
Som värd för festkonserten står Tammerfors ishall, även kallad Hakametsä, som tidigare varit ishockeylagen Tappara och Ilves hemma-arena och stått värd för många konserter. Adressen är Keltinkatu 2, Tammerfors.

Sampola
I Tammerforsregionens arbetarinstituts byggnad Sampolas stora auditorium och festsal ordnas workshoppar, Mosaik- Open Stage- och gästkonserter. Sampolas adress är Sammonkatu 2, Tammerfors.

Svenska samskolan i Tammerfors
I Svenska samskolan ordnas workshoppar och eventuellt Mosaik- eller Open Stage-konserter. Adressen är Koulukatu 14, Tammerfors.

Pyynikkisalen
I Tammerfors konservatoriums fina Pyynikkisal ordnas mosaikkonserter och eventuellt en gästkonsert. Adressen är F.E. Sillanpään katu 9, Tammerfors.

Nordens hus - Luckan Tammerfors
Här hålls en s.k "tyst retreat" för lärare - ett ställe där lärare och andra ansvariga vuxna kan ta en kaffepaus och andas ut en stund. Adressen är Otavalankatu 9.

Tidtabell

Tisdag
Festivalkansliet är öppet enligt behov. Det finns även möjlighet till övernattning och bespisning för de som vill anlända redan på tisdag kväll.

Image
Image