Frihet och ansvar

Den som är intresserad att söka arbete som projektkoordinator för Skolmusik 2020 hinner ännu fram till den 21 december 2018 meddela sitt intresse till DUNK genom att lämna in en fritt formulerad ansökan, CV med meriter och löneanspråk.

I alla rekryteringsprocesser är ju ofta den arbetssökande minst lika intresserad av den potentiella arbetsgivaren, som vi är av dig som söker. Här kommer därmed svar på några av de vanligaste frågorna vi stöter på:

Var skall projektkoordinatorn jobba?
– Vi som jobbar på DUNK, det vill säga i skrivande stund Martin Enroth, Miira Holländer och Matilda Ångerman, jobbar alla utspridda mellan Helsingfors, Närpes/Vasa och Jakobstad. Verksamheten pågår ju i hela Svenskfinland, men tanken är att projektkoordinatorn med fördel kan finnas stationerad i Jakobstad så att projektet görs synligt i stadens kultur- och musikliv. Vi värnar också om snabb och personlig kundbetjäning. Att jobba i Jakobstad (med omnejd) är således inte ett krav, men önskvärt.

När börjar anställningen?
– Enligt överenskommelse, men ju förr desto bättre. Erfarenheten från tidigare stora Skolmusikfestivaler har lärt oss att en period med inskolning för den nyanställda är mycket viktig.

Hur omfattande anställning är det frågan om? Heltid eller deltid?
– Detta kan även diskuteras och lösas på olika sätt. Eftersom vi inte vet vem som tänker söka, vet vi inte heller vilka kompetenser de sökande har, eller eventuellt saknar. Arbete finns så det räcker för heltidsanställning, men detta kan även spjälkas upp i olika ansvarsområden inom ett produktionsteam.

Jag är intresserad av att jobba med mindre områden, men vet ju inte vad ni behöver!
– På begäran så får du då läsa den befintliga projektplanen. Kontakta Martin Enroth, så skickas denna åt dig och du får presentera din vision åt oss.

Vad får man för lön?
– Vi löneförhandlar på basen av sökandes löneanspråk. Det är svårt att ge en exakt siffra, men vi strävar efter att hålla oss i närheten av de lönerekommendationer som TAKU presenterar.

Hur ser en vanlig dag ut på kontoret?
– Vårt arbete präglas av frihet under ansvar. En viktig förutsättning är att du är självgående och klarar av att strukturera din egen tid effektivt. Vi har flexibla arbetstider, och rör regelbundet på oss på fältet, så du kan räkna med att få resa. Var också beredd på en del möten och åtaganden kvällstid. Du bör vara duktig på att hantera en dator och kunna arbeta i Google Drive. Förbered dig på att bli en hejare på ”Excel” om du inte redan är det!

Gott självledarskap, effektivitet och flexibilitet, vänlig kundservice och ett genuint intresse för att arbeta med kultur med högklassiga ambitioner förväntar vi oss av alla anställda inom organisationen.

Martin Enroth, 14.12.2018

Relaterad artiklar